Kick-off for ungdomsbedrift

Elever følger med på presentasjonen i Asker kulturhus.  - Klikk for stort bildeKick-off! Elevene som skal etablere bedrifter står nå foran en lærerik og spennede etableringsfase. Harald Backer Solberg Tirsdag var det kick-off for ungdomsbedrift i Asker kulturhus i regi av Ungt Entreprenørskap. Bleiker videregående skole, som er en prisvinnende skole i denne sammenheng, stilte med over 100 elever fra flere forskjellige utdanningsprogram. 

 

  

Rundt 100 elever var samlet i Asker kulturhus tirsdag ettermiddag til kick-off for ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. Rektor Per Erik Skjelbred åpnet ballet før han gav ordet videre til Sanne Skjørland, rådgiver i Ungt Entreprenørskap (UE), Viken. UE jobber for at ungdomsbedrift kan benyttes som metode i undervisningen og bidrar til at elevene får kunnskap om både å starte, drive og avvikle et eget foretak, sier Skjørland. Elevene lærer mye om seg selv gjennom en slik prosess og får erfaring med samarbeid, business, roller og ledelse. Denne erfaringen er viktig når elevene skal ut i arbeidslivet. Skjørland mener videre at ungdomsbedrift er som skreddersydd for yrkesfag hvor elevene har unike muligheter til å etablere en bedrift innenfor de yrkesfagene de jobber med til daglig.  

Ungdomsbedrift (UB) som metode er også sammenfallende med de nye læreplanene og Skjørland fremhever spesielt både dybdelæring og tverrfaglighet som positive synergieffekter av at elevene jobber med å utvikle og iverksette sin egen bedrift. 

UB-koordinator og faglærer, Sissel Rathke, fremhever at UB gir elevene en god mulighet til selv å ta ansvar for egen læring. Det er fokus på problemløsning og utvikling av prosjekter som elevene selv er initiativtakere til. Dette gir en unik mulighet for elevene til å jobbe med noe de finner lystbetont og bidrar i mange tilfeller til at elever utforsker områder de tidligere ikke tidligere har fått muligheten til å bryne seg på.

Du kan lese mer om ungt entreprenørskap på www.ue.no

Til toppen