Nytt smittetilfelle

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash En ansatt ved administrasjon og elevtjeneste ved Bleiker videregående skole har testet positivt på covid-19. Skolen er i tett dialog med kommuneoverlegen i Asker og nærkontakter er allerede satt i karantene. Totalt er 17 ansatte og 5 elever satt i karantene. 

Skolen jobber med å tilrettelegge undervisningen på en slik måte at vi kan opprettholde læringstrykket samtidig som vi begrenser smittespredning i henhold til gjeldende smittevernregler. Elevene informeres på Teams av kontaktlærer om undervisning foregår på skolen eller digitalt som hjemmeskole. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som normalt. 

Smittesporing 

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet har kontaktet de berørte elevene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. 

Mulige symptomer på Covid-19 

Det er viktig at elever og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon. 

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpustethet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. 

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Ring koronatelefonen 66 71 59 99 eller les mer på kommunens nettsider. Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke. 

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.  

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/ 

Video about quarantine and home isolation: https://vimeo.com/showcase/6954708 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål. 

Vennlig hilsen, 
Kommuneoverlege Meera Grepp og rektor Bleiker vgs Per Erik Skjelbred 

Til toppen